Idén április első hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenharmadik KávéBár Bazár, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. Várjuk szeretettel a kávés szakma képviselőit standunkon, ahol az olasz Caffè Diemme kávék és sri lankai Dilmah teák világába vezetjük be az érdeklődőket. 

 

Caffè Diemme, ahol a tradíció találkozik az innovációval

A több, mint 40 országban jelen lévő, padovai székhelyű Caffè Diemme egyik meghatározó történelmi olasz kávépörkölő: egy családi vállalkozás, amelyben 1927 óta a Dubbini család felel a haladó kávékultúra és a kávéházi minőség koncepciójának megteremtéséért és terjesztéséért. A Diemmét jelenleg a harmadik generáció vezeti, amelynek Federico és Giannandrea Dubbini a képviselői.

Minőség kompromisszumok nélkül

A magas minőségi követelményeknek való megfelelés érdekében a közel egyévszázados tudásunkra támaszkodunk. Csak „mintaengedély” alapján importálunk, a nyersanyagot a raktárakban, szabályozott hőmérsékleten és páratartalom mellett tároljuk. A pörkölést és a csomagolást pedig csak a legmodernebb technológiákkal végezzük.

 

Caffè Diemme kávék KávéBár Bazár 2023 – a kávévilág sztárjai a Millenárison kávé,tea,rendezvény,millenáris,kávébár bazár,2023

Versenyek és mesterkurzusok is lesznek a hétvégén

A két nap során számos kísérőesemény zajlik a Millenáris indusztriális B csarnokában. Szombaton rendezik a profi kávékóstolók versenyét, a Pro Cup Tasters Championship bajnokságot. Az izgalmas és szórakoztató versenyen profi baristák mérkőznek meg, a nyertest pedig Athénba repítik a szervezők a júniusi World of Coffee expóra. Vasárnap próbára tehetik magukat az amtőrök is ebben a kategóriában. Az Amateur Cup Tasters Championship versennyel indul a nap, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le, és a profik versenyéhez hasonló kihívást jelent. Szintén vasárnap zajlik az ALPRO Plant Based Coffee Championship, ahol a baristák kreatív italokat készítenek, és tökéletes lattékat öntenek tej helyett növényi alternatíva felhasználásával. Szombaton este 8 órakor zár a rendezvény, az utolsó két órában a Studio54 Bar Session zajlik, ahol az ország legjobb bárjaiból érkező bartenderek készítik el a ’70-es ’80-as évek legnépszerűbb koktéljainak újratervezett verziói – igazi glam bárhangulatban.

A fenntarthatóság pedig továbbra is fontos cél a rendezvényen, így a látogatók érkezéskor Cupler kávés repoharat kapnak, melyet a Cup Revolution standján cserélgethetnek a kiállítás ideje alatt.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény szombaton 10:00-20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00-18:00 óra között tart nyitva, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és jó idő esetén érdemes kávé-piknikezni Budapest egyik legjobb parkjában. A belépő elővételben is megvásárolható, és a szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségeit kóstolhatják meg a vendégek csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, Bel-Buda kedvenc rendezvényhelyszínén, a Millenárison.

További információk: www.kavebar.hu

az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1367704410631048